Wil je meer weten? App
+31683532684
of mail naar
info@changegrowheal.nl

Wat is orthomoleculair- & hormoontherapie?

Voed jij je lichaam of vul jij je lichaam?

Je lichaam is altijd bezig in balans te blijven, dit noemen we homeostase. Hierbij spelen hormonen de hoofdrol om de balans te bewaken. Door factoren zoals voeding, emoties, maar ook chemische stoffen, inspanning en een verkeerd ritme kan er een disbalans in ons lichaam ontstaan. Deze factoren kunnen bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid, maar ook aan het ontstaan van een (chronische) ziekte.

Orthomoleculaire voeding en suppletie heeft als doel ziekte te voorkomen (preventief), maar is ook zeer effectief in de behandeling van klachten en aandoeningen. Met hormoontherapie ligt de focus op het in balans brengen van je hormonen, vaak denken we dan aan geslachtshormonen, maar stress en schildklierhormonen spelen een grotere rol in ons lichaam. Ik kijk niet naar de bestrijding van symptomen, maar naar de oorzaak en hoe we die kunnen aanpakken. In ons lichaam werkt alles samen, daarom is het belangrijk om op meer vlakken (kleine) aanpassingen te doen.

Je lichaam raakt vrij snel uit balans wanneer je niet de voeding eet die bij je past, als je tekorten hebt zoals we vaak zien bij vitamines en mineralen, maar ook wanneer je niet op de juiste momenten daglicht ziet, veel achter de computer zit of op verkeerde tijden, of in een verkeerde staat van zijn eet. Je merkt dat niet heel snel, zeker niet in de waan van de dag, maar vage klachten als vermoeidheid, stemmingswisselingen, buikpijn, concentratieproblemen en nog veel meer zijn hier aan gerelateerd.

Ik kijk met je mee naar je huidige voedingspatroon, je leefstijl en de eventuele klachten die je hebt of vlakken waar je verbetering wilt zien. Ik maak hierbij geen gebruik van reguliere geneesmiddelen, maar werk juist met natuurlijke oplossingen en stoffen welke bekend zijn voor je lichaam.

Wil jij op een natuurlijke manier aan de slag met je gezondheid? Stuur mij een bericht om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.
  Consult inplannen

  Online jouw consult inplannen

  Aanbod

  Ik help jou meer energie te ervaren en een volgende stap te zetten in een energieker, gezonder en gelukkiger leven!

  Losse microscopische bloedanalyse

  Vanaf
  €150
  Consult inplannen
  Wat is er inbegrepen?
  • Intake met microscopische bloedanalyse
  • Voedingsadvies
  • 5 tips waar je direct mee aan de slag kan

  Health Boost

  Vanaf
  €350
  Consult inplannen
  Wat is er inbegrepen?
  • Intake met microscopische bloedanalyse
  • 2 vervolgconsulten met microscopische bloedanalyse
  • Voedingsadvies
  • 5 tips waar je direct mee aan de slag kan
  • Persoonlijk supplementadvies
  • Receptenbundel

  EMB test

  Vanaf
  €379
  Consult inplannen
  Wat is er inbegrepen?
  • Intake met afname EMB test
  • Vervolgconsult bespreken EMB test
  • 5 tips waar je direct mee aan de slag kan
  • Voedings- en leefstijladvies
  • Persoonlijk supplementadvies

  Online consult

  Online consulten zijn mogelijk via Skype, Zoom, Teams of FaceTime, dus ook op afstand kun je met mij aan jouw gezondheid werken. De EMB test, droog bloed analyse en de vetzuren meting zijn in overleg op te sturen en zelf af te nemen, de levend bloed analyse kan alleen bij mij op locatie. Een afspraak kan tot minimaal 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd en tot 24 uur van tevoren kosteloos worden verplaatst. Bij niet tijdig afzeggen wordt het consult in rekening gebracht.
  Consult inplannen