Wil je meer weten? App

5.0

Gebaseerd op 22 beoordelingen

Over Carly

Welkom bij Change, Grow & Heal, ik ben Carly (Gail Hermans) en help jou om meer energie en geluk te ervaren zodat je meer uit je leven kan halen. Ik geloof dat iedereen stappen kan zetten naar meer energie, een betere gezondheid en daardoor een gelukkiger leven. Ik heb een holistische insteek, wat inhoudt dat ik niet naar 1 aspect kijk, zoals voeding, maar jou als geheel zie, omdat alles in ons lichaam (en daar omheen) samenwerkt. Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd op verschillende vlakken en geef jou aan de hand daarvan een persoonlijk advies.

Mijn bedrijfsnaam komt voort uit mijn initialen en is me ingefluisterd tijdens een meditatie door mijn opa (overleden in 2014) die voor zijn bedrijf ook de letters van zijn naam heeft gebruikt. Dit wist ik niet en hoorde ik pas nadat ik mijn bedrijfsnaam deelde met mijn familie! De betekenis verander, groei & genees staat voor mijn eigen proces, maar ook het proces waar ik jou in wil meenemen.

Opleidingen

Mijn visie

Dat iets ‘normaal’ is wil nog niet zeggen dat het gezond is.

In deze tijd wordt er een hoop van ons lichaam gevraagd. De dagelijkse drukte, continue blootstelling aan prikkels en de drang om te presteren eist zijn tol en steeds meer mensen krijgen te maken met lichamelijke en/of geestelijke klachten, een burn-out of zelf chronische ziekte(n). Ook de wereld lijdt onder onze massaconsumptie, de natuur heeft het zwaar en de biodiversiteit wordt steeds minder. Alle kleine stapjes die we zetten kunnen helpen om deze neerwaartse spiraal te doorbreken en weer in onze kracht te komen. Als individu en als collectief.

Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou. Daarom moet je leren luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Tegenwoordig zijn we zo gewend door te rennen dat we deze signalen over het hoofd zien. Ik zoek samen met jou uit welke signalen je lichaam je geeft en help je om hier weer naar te luisteren.

Dit doe ik door te kijken naar waar verbetering kan plaats vinden, door bijvoorbeeld een gezonder voedingspatroon, betere nachtrust, aanvulling van tekorten door middel van suppletie, oplossen van lichamelijke blokkades enz. Ik zorg dat je meer energie krijgt en ondersteun bij het verbeteren van allerlei gezondheidsklachten en hormonale problemen. Komen we iets tegen wat niet binnen mijn vakgebied ligt? Dan stuur ik je graag door naar een van mijn kundige collega’s.

Het doel dat we samen willen bereiken is energiek, gezond en fit ouder worden en daarbij klachten of problemen oplossen (of zoveel mogelijk verminderen). Mijn uitgangspunt is het zelf herstellend vermogen van ons lichaam, maar soms moet ons lichaam een handje geholpen worden. Ik adviseer op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Het gaat om wat het beste werkt voor jou als individu. Ik geef je de handvaten zodat jij de balans kan terugvinden om het leven leiden waar je écht gelukkig van wordt.

Mijn verhaal

Ik heb mijn gezondheid niet bepaald cadeau gekregen. Vanaf kinds af aan had ik al verscheidene klachten en gezondheidsproblemen. Buikpijn, prikkelbare darm syndroom, chronisch vermoeid, acné, reumatische klachten, spier- en gewrichtspijn zijn me helaas niet onbekend en op mijn 15e kreeg ik de eerste diagnose van een chronische ziekte. In de jaren die volgden ging mijn lichaam steeds minder meewerken, leefde ik met continue pijn, had weinig energie, kon niet meedraaien in de maatschappij en kwam ook nog in een depressie terecht. Hier hoorde de nodige ziekenhuisbezoekjes, revalidatietrajecten, therapieën, medicatie en pijnstillers bij, maar in plaats van dat ik opknapte werd ik alleen maar zieker en voelde me doodongelukkig. Het moment dat ik gedeeltelijk afhankelijk werd van een rolstoel was voor mij de druppel.

Iets in mij zei dat dit het niet kon zijn voor de rest van mijn leven en er een manier moest zijn om wél energiek, gezond en gelukkig te kunnen leven.

Ik besloot dat ik te jong was om altijd moe te zijn en pijn te hebben waardoor ik niet van het leven kon genieten zoals al mijn leeftijdsgenoten aan het genieten waren. Al die tijd dacht ik ‘gewoon gezond’ te eten en te leven, maar niets bleek minder waar. Onder begeleiding heb ik mijn voeding en leefstijl omgegooid, wat een enorme impact had op mijn lijf en ik voel me inmiddels fitter dan mijn hele tienerjaren! De rolstoel staat gelukkig opgeborgen en ik kom weer vol energie mijn dag door

Ondanks de omstandigheden waar in je je bevind heb je altijd een keuze die je kunt maken.

Iedere keuze die je maakt heeft een bepaalde uitkomst, de verantwoordelijkheid voor de keuzes die je maakt ligt bij jou, dus ook de uitkomst. Ik besloot dat het tijd was om te veranderen, te groeien en zo te genezen zodat ik wel het leven kan leiden wat ik graag wil leiden. Dit is me gelukt door aanpassingen aan mijn voeding en leefstijl met als resultaat dat ik sinds 2019 medicijn- en pijnstillervrij ben en energieker, gezonder en gelukkiger.

Gedurende mijn eigen herstel werd ik steeds enthousiaster over de effecten van alle veranderingen, ben ik me meer gaan verdiepen in wat gezondheid nu eigenlijk inhoudt, hoe het menselijk lichaam werkt en hoe je dit kan optimaliseren. Vanuit dit enthousiasme ben ik meerdere opleidingen gaan volgen, heeeeel veel boeken, talloze artikelen en wetenschappelijke onderzoeken gaan lezen en is het nu mijn passie om bezig te zijn met gezondheid.

Ik geloof dat als ik deze stappen kan maken, iedereen dat kan. En willen we niet allemaal een energieker, gezonder en gelukkiger leven leiden? Ik kies voor een holistische aanpak, jezelf als een geheel te zien en zo ook te verzorgen (mind, body & soul). Dit houdt meer in dan alleen gezond eten, maar betekent ook alles in je hoofd op een rijtje krijgen, tijd in de natuur doorbrengen, meditatie, lachen, veerkrachtig zijn, een positieve en dankbare kijk op het leven hebben. Iets wat ons niet altijd geleerd wordt, maar zoveel kan toevoegen aan ons leven.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren en nieuwsgierig te maken naar de stappen die ze kunnen zetten voor een energieker, gezonder en gelukkiger leven en ik hoop ook jou hierbij te mogen begeleiden!

Over Carly

Online jouw afspraak inplannen