Wil je meer weten? App

5.0

Gebaseerd op 21 beoordelingen

Hormoontherapie

Hormonen en balans

Je lichaam is altijd bezig in balans te blijven, dit noemen we homeostase. Hierbij spelen hormonen de hoofdrol om deze balans te bewaken. Dit is geen statisch punt, maar altijd in beweging. Bij vrouwen schommelt deze balans nog veel meer dan bij mannen.

Door verschillende factoren, waaronder voeding, emoties, inspanningen, maar ook chemische stoffen en een verkeerd leefritme, kan er een disbalans in ons lichaam ontstaan. Deze factoren kunnen, wanneer je ze goed toepast, bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid, maar ze kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van een burn-out, depressie, vruchtbaarheidsklachten of zelfs een (chronische) ziekte.

Met hormoontherapie ligt de focus op het in balans brengen van je hormonen. Vaak denken we dan aan geslachtshormonen, maar ook stress en schildklierhormonen spelen een grote rol in ons lichaam. Ik zoek samen met jou naar de oorzaak en hoe we dit kunnen aanpakken. In ons lichaam werkt alles samen, daarom is het belangrijk om op meer vlakken (kleine) aanpassingen te doen en zo jouw balans terug te vinden!

Wil jij hiermee aan de slag? Tijdens de Healthcheck zetten we de eerste stap. Daarin doe ik en microscopische bloedanalyse waarin we al een goed beeld krijgen van je gezondheid. Wil je daarna een stap verder gaan en persoonlijk begeleid worden naar meer energie en een gezonder en gelukkiger leven? Dan kun je kiezen voor een persoonlijk traject. Tijdens dit traject kunnen we aan de slag gaan met hormoontherapie.

Hormonen en balans